preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Matija Gubec" Jarmina

Na ovom dijelu stranice možete pročitati i pogledati sve o izvannastavnim aktivnostima učenika naše škole!


Veliki zbor

Zbor naše škole svake godine sudjeluje na smotrama zborova i nerijetko osvaja zapažene rezultate. Ovdje se njeguje ljubav prema glazbenoj umjetnosti, pjevanju, sviranju i izražavanju emocija putem glazbe. Na svakoj školskoj priredbi zbor se predstavlja s nizom pjesama, kako domaćih, tako i stranih tekstova. Voditeljica zbora je učiteljica Dubravka Vukovarac.


Fotoskupina

Već treću godinu za redom učenici naše škole „hvataju“ prekrasne kadrove svojim fotoaparatima. Učenici njeguju ljubav prema umjetničkoj fotografiji, uče način korištenja digitalnog fotoaparata, digitalnu obradu fotografije te sudjeluju na različitim natječajima. Svoje radove predstavljaju na izložbama koje organiziraju u sklopu svake školske priredbe. Fotoskupinu vode učiteljice Andrea Pavić i Jadranka Letinić.


Mali zbor

Mali zbor djeluje već dugi niz godina s ciljem razvijanja ljubavi prema glazbi i zborskom pjevanju. Učenici satove pjevanja provode uz učiteljicu Vericu Kalaicu koja ih prati harmonikom što im je posebno zanimljivo. Rezultate svoga rada predstavljaju na svakoj školskoj priredbi, a mnogi članovi nastavljaju pjevati u Velikom zboru nakon što krenu pohađati više razrede.


Zumba skupina

Zumba skupina bavi se treniranjem i usvajanjem plesnih pokreta na latino glazbu. Skupina djeluje od ove školske godine, a vodi ju nastavnica Andrea Pavić.

P: Kako stvarate program rada skupine i tko su njezini članovi?

O: Program rada stvaram u dogovoru sa učenicima i u skladu s trendovima. Također sam suradnju ostvarila sa trenerom zumbe Plesnog kluba "D&D" iz Osijeka  na temelju čijih koreografija stvaramo svoje. Članovi zumba skupine su učenici petih razreda naše škole, ali nadam se proširenju skupine.

P: Kako predstavljate svoj rad lokalnoj zajednici?

O: Svoj rad smo do sada predstavili na školskoj priredbi te na YouTube-u naše škole. 

Svi učenici koji se vole izražavati kroz pokret i imaju želju probati nešto novo su dobrodošli!


Recitatorska skupina nižih razreda 

Recitatorsku skupinu nižih razreda vodi učiteljica Snežana Mikulec s ciljem razvijanja ljepote govornoga izražavanja putem stihova. Pročitajte nekoliko njezinih riječi:

P: Od kada djeluje recitatorska skupina i tko su članovi?

O: Recitatorska skupina u našoj školi djeluje dvadesetak godina. Članovi skupine su učenici nižih razreda naše škole koji pokazuju interes i želju za ljepotu govornoga izražavanja putem stihova.

P: Kako stvarate program rada skupine?

O: Program rada stvaram u suradnji s učenicima i to prema njihovim željama i zajedničkim dogovorima- prigodno uz blagdane i svečanosti u školi i lokalnoj zajednici.

P: Kako predstavljate svoj rad lokalnoj zajednici?

O: Rad lokalnoj zajednici predstavljamo na svečanostima u razrednome odjelu, školskim priredbama i svečanostima u organizaciji naše općine ili udruga koje djeluju pri općini Jarmina.


Skupina "Tisak"

Skupinu "Tisak" vodi učiteljica Nevena Delaš. U rad skupine uključeni su učenici nižih razreda od 1. do 4. razreda. Ove godine pohađaju je učenici 3.a razreda. U nastavku pročitajte nekoliko riječi učiteljice Delaš:

P: Što sve radi i o čemu sve brine skupina "Tisak"?

O: Skupina brine o narudžbi i podijeli dječjih časopisa za niže razrede( Prvi izbor, Moj planet). Sve dječje časopise upoznajemo i analiziramo, razvijamo i vježbamo kreativno pisanje proznih sastava i pjesmica, a pismenim izrazom obilježavamo i sve važnije datume i događaje. Proučavamo obilježavanje blagdana i blagdanske običaje naših baka. Također svojim pismenim radovima sudjelujemo na svim književnim susretima s piscima u našoj školi. Upravo smo završili izradu svoje slikovnice "Prijatelji". Tekst i ilustracija je djelo članova skupine! 

FOTOGALERIJA

P: Na koji način svoj rad predstavljate lokalnoj zajednici?

O: Svoje radove šaljemo u dječji časopis Prvi izbor gdje se povremeno objavljuju, a na svakoj školskoj priredbi prikazujemo rezultate našega rada čitajući najuspješnije radove.

P: Kako stvarate plan rada skupine?

O: Plan rada dogovaramo na početku školske godine i u njemu sudjeluju svi članovi sa svojim prijedlozima!

 Rad u skupini je vrlo zanimljiv, posebno nas veseli kad svoje radove pročitamo u dječjim časopisima i kad naš rad pohvale pisci- gosti u našoj školi!


Ples s elementima aerobica

Plesnu skupinu s aerobic elementima kao još jednu izvannastavnu aktivnost nižih razreda vodi učiteljica Vlatka Ilić, koja je trenutno učiteljica 2.b razreda.

P: Koliko već djelujete kao skupina?

O: Plesna skupina s aerobic elementima djeluje već dugi niz godina u obliku izvannastavne aktivnosti s ciljem unapređenja zdravlja i razvoja psihomotoričkih sposobnosti kod učenika. Osim toga razvija im se i osjećaj za ritam i ljubav prema glazbi i plesnom pokretu.

P:Tko su članovi ove skupine i kako svoj rad predstavljate lokalnoj zajednici?

O: Članovi ove skupine su učenici nižih razreda koji rado sudjeluju u ovoj aktivnosti, pri čemu svoj rad predstavimo na svakoj školskoj priredbi demonstrirajući koreografijom na odabranu glazbu.


Rukotovorine 

P: Od kada djeluje skupina?

O: Likovna skupina Rukotvorine djeluje već desetak godina, prve se dvije godine zvala samo Likovna skupina. Djeluje u sklopu učeničke zadruge.

P:Kako stvarate program rada?

O: Program rada se stvara u dogovoru s učenicima koji su članovi skupine. Pošto skupina obuhvaća učenike nižih razreda ( od 1. do 4.), dok su u 1.i 2. razredu program sastavljam ja, a kasnije, u 3. i 4. razredu i učenici sudjeluju u njegovu nastajanju.

P: Tko su članovi Rukotvorina?

O: Članovi su učenici 4.b razreda i to djevojčice, njih sedam, ali je skupina otvorenog tipa, tako da se i ostali učenici mogu pridružiti kada god žele, ovisno o interesu i motivu koji radimo.

P:Kako predstavljate svoj rad lokalnoj zajednici?

O: Naše radove predstavljamo na izložbama povodom blagdana, značajnih datuma, priredbama, kako učenicima naše škole, tako i mještanima Jarmine sudjelujući i na njihovim lokalnim događajima. Naši radovi ukrašavaju hodnike škole gdje se mogu i pogledati.

Moram naglasiti da se ova skupina financira prodajom svojih radova i da potrebne materijale sami nabavljamo. Cilj rada skupine je izrada uporabnih predmeta i to od prirodnih materijala ( šiba, grančica, kukuruzovine, slame) i recikliranog otpada ( plastične boce, novinski papir, žarulje, plastične čaše, stara odjeća...). Drago mi je što se roditelji i posjetitelji naše škole vidjevši naše radove i sami odluče raditi iste, a učenici skupine svoje vještine i znanje prenose i u svoje domove.

FOTOGALERIJA


Modelari

Skupina modelara tek je u začetku, a učitelj tehničke kulture, Ivan Došen, za ovu skupinu ima neke sasvim inovativne planove!

Skupina za sada izrađuje materijale potrebne za uređenje škole i školskog okoliša. U radu sudjeluju učenici koji pokazuju sklonosti ka modelarstvu, a program rada skupine nastaje s potrebama škole.

P: Koji su Vaši planovi za budućnost ove izvannastavne skupine?

O: U planu imam pretvoriti skupinu Modelara u skupinu koja će se baviti nekom od grana elektronike, a najvjerovatnije će riječ biti o automatici. Također imam u planu sudjelovanje na natjecanjima u tom području te ćemo se na taj način predstaviti i lokalnoj zajednici!


Balerine

U bogatom izboru izvannastavnih aktivnosti nižih razreda, našla se i skupina Balerine. Voditeljica je učiteljica Branka Đukić, a članice učenice njezinog razreda.

P: Od kada djeluje ova skupina i kako osmišljate program?

O: Skupina je relativno nova, s radom sam počela sa prethodnom generacijom svojih učenica, koje su ovoga trenutka peti razred. Za svaku školsku priredbu odabirem skladbu u skladu sa željama učenica, a zatim osmišljam koreografiju i obučavam male balerine.

P: Kako predstavljate svoj rad lokalnoj zajednici?

O: Nastupamo na svakoj školskoj priredbi otkad postoje Balerine te na taj način upoznajemo lokalnu zajednicu s našim djelovanjem. Osim toga, na YouTube-u naše škole stoje sve naše izvedbe te se mogu pogledati. Balet radim sa svojim učenicama, no ove godine iznimno uvježbavam učenice petih razreda( nekada moje učenice) za nastup na važnoj priredbi kojom obilježavamo  40 godina od osnutka naše škole.

                                                                                             

P: Što biste poručili učenicama koji će u budućnosti biti dio ove izvannastavne aktivnosti?

O: Balet  je izvrstan način da se poradi na eleganciji i gracioznosti pokreta te ispravnom držanju kralježnice, ali i vesela i zabavna izvannastavna aktivnost!


Sportski klub MAG

 

 

Već dugi niz godina učenici naše škole sudjeluju u radu Sportskoga kluba MAG. Voditeljica ove izvannastavne sekcije je nastavnica Andrea Orlovčić. Učenici su po uzrastima i spolu podijeljeni u skupine u kojima svakog tjedna vježbaju različite sportove!

P: Tko sve sudjeluje u Sportskom klubu MAG i po čemu je on poseban?

O: U klubu se okuplja velik broj učenika naše škole svih generacija te se zajedničkim radom razvijaju navike svakodnevne tjelovježbe i higijenske navike. Svi su učenici dobrodošli!

                                                                                    


P: Zašto učenici rado pohađaju ovu izvannastavnu aktivnost?

O: Međusobno se druže, stvaraju prijateljstva i kroz sportove razvijaju timski duh. Uče se suradnji, ali i važnosti svakog pojedinog člana u skupini!

P: Gdje i kako predstavljate rezultate svog rada?

O: Učenici učestalo sudjeluju na natjecanjima i postižu vrlo dobre rezultate koji između ostalog budu objavljeni i možete ih pratiti na stranicama i Facebooku naše škole.
 


PRVA POMOĆ

Skupinu  „ Prve pomoći „  vodi Snježana Crčić  prof. biologije i kemije. U rad  skupine uključeni su učenici viših razreda. Skupina djeluje  od  2003. godine , a okuplja učenike koji  žele naučiti kako pravilno postupiti  sa  ozljedama , odnosno  učenike koji  vole pomagati drugima . U nastavku pročitajte kratak intervju s nastavnicom Snježanom Crčić:

 P: Čime se sve bavi Vaša skupina?

O: Sam rad skupine sastoji se od: upoznavanja sa osnovnim načelima prve pomoći, upoznavanja sa dječjim i ljudskim pravima , proučavanja  povijesti  „Crvenog križa“, učenja kako pravilno pomoći ozlijeđenima , organiziranju radionica i  predavanja,  obilježavanju  važnijih datuma vezanih za rad Crvenog križa te pripremanjem učenika za natjecanje.

P: Kakve ste rezultate postizali?

O: Do sada su naši učenici na natjecanjima  postizali  izvanredne rezultate  osvojili  smo  šest pehara.  Godine  2007. naš rad i znanje odveli  su  nas  na državno natjecanje.

 

P: Surađujete li sa lokalnom zajednicom? Kako u lokalnoj zajednici predstavljate svoj rad?

O: Ove godine organizirali smo u našoj školi  i akciju  dobrovoljnog davanja krvi „Kap,po kap život „  kojoj se odazvao veliki broj mještana. Predstavnici Crvenog križa Vinkovci održali su učenicima osmog razreda predavanje o davanju krvi .  Organizirali smo i radionicu „ Stariji učenici podučavaju mlađe „ gdje su učenici naše skupine  osmog razreda  podučavali učenike četvrtih razreda kako pravilno postupiti sa ozljedama.

P: Kako je ove godine prošlo županijsko natjecanje?

O: Županijsko natjecanje ove je godine održano u Vinkovcima , 15. ožujka 2014., sudjelovalo je 20 ekipa iz osnovnih  škola  i  7 ekipa iz srednjih  škola.  Natjecanje se sastojalo od:  četiri pisana testa i dva radilišta sa ukupno šest ozlijeđenih.  Našu ekipu  su činile: Josipa Varga, Nikolina Ćurić, Nikolina Draganić, Sanja Ileković, Štefica Culej  i Nikolina Katalenić.  Osvojile  su 2 mjesto!

P: Što biste poručili učenicima koji će u budućnosti biti dio ove izvannastavne aktivnosti?

O: Znanje koje učenici steknu u skupini  „ Prva pomoć“  je znanje koje će im koristiti tijekom cijelog života!

 


KREATIVNA RADIONICA

Ovo je izvannastavna skupina koja se bavi kreativnim radom na različitim područjima. Skupinu je osnovala učiteljica Jelka Šaran, a pohađaju je učenici njezinog razreda. Sada je to 4.a razred, koji se na posljednjoj priredbi predstavio dramskom izvedbom. U nastavku pročitajte kratak intervju s učiteljicom Šaran.

 

 

P: Čime se sve bavi Vaša skupina?

O: Vježbamo izražajno čitanje poezije i proze, dramatizaciju te  pjevanje. Također razvijamo i vježbamo kreativno pisanje i likovni izraz- doživljavanje pjesme ili proznog teksta, osobni doživljaj i upoznavanje s običajima u nas i u svijetu.

 

P: Možete li navesti primjer?

O: Upoznajemo se s običajima za poklade, proslave blagdana, i životom ljudi u različitim krajevima svijeta. Važan dio naše radionice je glazba- slušanje, pjevanje, pokret i ples. Izrađujemo i  različite predmete- uporabne i ukrasne.

 

P: Kako se odlučujete za teme kojima ćete se baviti?

O: Većinu tema predlažu sami učenici na početku školske godine, tako da ih određujem ovisno o njihovim željama i interesima.

 

P: Tko sudjeluje u Kreativnoj radionici?

O: Sudjeluje većina učenika iz razreda, trenutno je to 4.a.


BOTANIČARSKA SKUPINA 

Botaničari su skupina koja djeluje unutar učeničke zadruge „Matija Gubec“. Skupina je osnovana 2011. godine, a voditeljica je Mirela Redžić, inače učiteljica biologije i kemije u našoj školi. Najviše članova unutar skupine botaničara su učenice sedmih razreda, koje redovito dolaze i s radošću se prihvate posla.

U nastavku pročitajte intervju s nastavnicom Mirelom Redžić.

P: Kako stvarate plan rada Vaše skupine i čime se točno članovi bave?

O: Plan rada skupine okvirno dogovaramo na početku školske godine i u njemu  aktivno sudjeluju svi članovi sa svojim prijedlozima. Bavimo  se izradom nakita i različitih ukrasa kojima obilježavamo važne datume kao što su Božić i Uskrs. Svake školske godine provedemo jedan zajednički projekt. Projekt za ovu godinu je uređivanje školskog okoliša, a pokrenuli smo ga u sklopu obilježavanja 40 godina osnutka naše škole. Također izrađujemo pripravke od ljetnoga bilja i paljenjem drveta  izrađujemo slike u drvetu.

P: Gdje i kako predstavljate plodove svog rada?

O: Sudjelujemo u školskim priredbama i manifestacijama, tako da na izložbenom prostoru pokažemo svoje uratke.Također gostujemo u drugim školama na njihovim priredbama i događajima i na različitim javnim manifestacijama poput Vinkovačkih jeseni. Sudjelujemo i na županijskoj i državnoj smotri učeničkih  zadruga.

P: Što smatrate posebnošću rada ove skupine?

O: Volimo se družiti,raditi i ugodno i opušteno provesti vrijeme zajedno. Svi koji vole ovakav način rada dobro su došli!

FOTOGALERIJA 


KNJIŽNIČARSKA SKUPINA

Knjižničarsku skupinu naše škole vodi Ivana Domačinović,dipl.knjižničarka. Svake godine okuplja članove ove skupine koji se nalaze redovito u prostorijama knjižnice i uvijek rade nešto novo i kreativno. Članovi se svake školske godine mijenjaju, samim time što jedni učenici odlaze, a novi dolaze u više razrede.

U nastavku pročitajte kratak intervju sa Ivanom Domačinović.

P: Od kada djeluje Vaša skupina i kako stvarate plan rada?

O: Knjižničarska skupina djeluje od školske godine 2007./2008. i okuplja učenike koji vole izazove vezane za knjigu i čitanje. Na početku svake školske godine učenici sami predlažu plan i program rada prema svojim interesima. Program uključuje :  dramske  prikaze,  priređivanje radionica za druge učenike , aktivnosti vezane uz stručni rad u knjižnici , a od ove školske  godine bavimo se i sviranjem i pjevanjem pjesama različitih stilova prema željama članova.  

P: Na koji način se predstavljate ostatku škole i lokalnoj zajednici?

O: Na svakoj školskoj priredbi prikazujemo rezultate našeg rada, a u studenom 2008. godine prikazali smo igrokaz „ Ah, ta lektira“ na stručnom vijeću školskih knjižničara u Vinkovcima. Trenutno pripremamo pjesme za priredbu kojom obilježavamo 40 godina od osnutka naše škole.

P: Što je posebnost rada ove skupine?

O:  Posebno nas raduje kada u školskoj knjižnici imamo priliku ugostiti književnika ili književnicu. Ti nam susreti  dugo ostaju u lijepom sjećanju.

Svi zainteresirani učenici su dobro došli!

 


Koliko je sati?

 


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Web igrice
ZAGONETKA

 


Tvrda kuća,

nema vrata,

u njoj žive četiri brata.
 

Anketa
Jeste li ikada doživjeli cyberbullying?MUDROST TJEDNA

Budi promjena koju ti želiš vidjeti u svijetu!

                   M. Gandhi

ONLINE GLAZBA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 12. 2011.

Ukupno: 261154
Danas: 50
CMS za škole logo
Osnovna škola "Matija Gubec" Jarmina / Strossmayerova 1b, HR-32280 Jarmina / os-mgubec-jarmina.skole.hr / tajnistvo@os-mgubec-jarmina.skole.hr
preskoči na navigaciju